culinaire zaken .nl |
Akuri (Roerei op Parsi wijze) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
24 6 3 1 1 1 1 0.25 - |
gram stuks eetlepel stuks stuks stuks gram theelepel naar smaak |
koriander (zaad) ei (kip) boter (geklaard) peper (Chili-,rood) peper (Chili-,groen) ui peper (zwart) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Klop de peper, het zout en het kurkumapoeder even door de eieren. Snipper of hak de ui, chilipeper en korianderblaadjes fijn. Verhit de ghee in een koekepan en voeg de gehakte ingredienten toe. Laat 3 minuten op een matig vuur bakken, draai het vuur dan lager en schenk er de geklopte eieren over. Laat al roerend bakken tot het ei net gestold is. Proef en kruid zonodig bij. Garneer met dunne reepjes chilipoeder en dien de eieren op met verse, beboterde toast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 563 KiloJoules 134 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 12 gram 1 gram |