culinaire
zaken
.nl
Akuri
(Roerei op Parsi wijze)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
24
6
3
1
1
1
1
0.25
-
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
gram
theelepel
naar smaak
koriander (zaad)
ei (kip)ingrediënt info
boter (geklaard)
peper (Chili-,rood) ingrediënt info
peper (Chili-,groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
Klop de peper, het zout en het kurkumapoeder even door de eieren. Snipper of hak de ui, chilipeper en korianderblaadjes fijn. Verhit de ghee in een koekepan en voeg de gehakte ingredienten toe. Laat 3 minuten op een matig vuur bakken, draai het vuur dan lager en schenk er de geklopte eieren over. Laat al roerend bakken tot het ei net gestold is. Proef en kruid zonodig bij. Garneer met dunne reepjes chilipoeder en dien de eieren op met verse, beboterde toast.
Voedings-
waarde
Energie563 KiloJoules
134 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
12 gram
1 gram