culinaire zaken .nl |
Paprika gevuld met groentenmengsel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Groente Oven | Bewerkelijk Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 50 30 4 2 2 1 1 - - |
gram gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
wortel mais (blik) doperwt (diepvries) kaas (Mon Chou) boter (room-) paprika (rood) kervel (vers) peterselie (bosje) ui bouillon (tablet) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de paprika en snijd de steelaanzet cirkelvormig los. Verwijder de zaadstok, zaadlijsten en losse zaden. Snijd de ui en wortel in stukjes. Verwarmen de oven voor op 180 graden Celsius. | |||
Berei- ding |
Dompel de paprika's 4 minuten in ruim kokend water. Spoel ze af met koud water (blancheren). Fruit de ui in een pan op een laag vuur glazig. Doe daarna de wortel erbij. Voeg na 2 minuten de maiskorrels, doperwten, bouillon, zout en peper erbij. Laat alles in een gesloten pan op een matig vuur 5 minuten stoven. Giet het af en vang het kookvocht op. Voeg vervolgens de peterselie en kervel toe. Roer tenslotte de Mon Chou kaas door de groenten en vul de paprika's met het mengsel. Giet het opgevangen kookvocht in een niet te grote ovenschotel en voeg er boter aan toe. Zet de paprika's naast elkaar in de ovenschotel. Laat de paprika's onder in een voorverwarmde oven van 180 graden in circa 40 minuten gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1070 KiloJoules 255 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 9 gram 9 gram |