culinaire zaken .nl |
Zoetzure sperziebonen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Groente | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 25 5 1 1 0.25 - |
gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
boon (sperzie-,vers) boter (room-) azijn suiker ui peper (rood) zout | ||
Berei- ding |
Haal de sperziebonen af en kook ze 8 minuten in kokend water met zout. Giet het water af. Hak de rode peper fijn. Pel en snipper het uitje. Smelt de boter. Voeg de peper en het sjalotje toe en bak ze 3 minuten op laag vuur. Voeg de suiker toe, wacht tot deze lichtbruin is. Voeg de azijn toe en roer tot de gekarameliseerde suiker weer gesmolten is. Voeg de boontjes toe en laat ze met het deksel op de pan in 4-7 minuten gaar en zoetzuur worden. Magnetron: week de afgehaalde sperziebonen 15 minuten in koud water. Laat ze met de boter, het sjalotje en de rode peper afgedekt in 3-4 minuten op vol vermogen gaar worden. Schep ze tussentijds enkele keren om. Roer de suiker en de azijn erdoor en verwarm het geheel afgedekt nog 2 minuten op vol vermogen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 729 KiloJoules 174 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 3 gram 1 gram |