culinaire zaken .nl |
Volkorenbroodjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 10 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 75 0.50 |
gram deciliter gram theelepel |
meel (volkoren-) olie (arachide-) boter (room-) zout | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem en het zout. Voeg gesmolten boter (of ghee) toe en kneed tot een soepel deeg (af en toe water toevoegen). Laat 1 uur afgedekt rusten. Verdeel het deeg in 10 balletjesen druk ze plat. Bak ze in een diepe pan en laat uitlekken op keukenpapier. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1063 KiloJoules 253 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 3 gram 2 gram |