culinaire zaken .nl |
Venkelsalade (Finocchio in insalata) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Groente Makkelijk | Snel Vegetarisch | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 3 1 - - |
theelepel eetlepel knol naar smaak naar smaak |
sap (citroen-) olie (olijf-) venkel (knol) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verwijder de harde stelen van de venkel, maar houd het groen apart. Snij de knol in flinterdunne ringen. Besprenkel de ringen venkel met citroensap, zout en peper. Meng de olie erdoorheen. Strooi het fijngehakte venkelgroen erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 459 KiloJoules 109 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 0 gram |