culinaire zaken .nl |
Tzatziki | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 5 3 2 2 1 - - |
deciliter theelepel eetlepel teentje eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
yoghurt sap (citroen-) olie (olijf-) knoflook dille (vers) komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
Schil de komkommer en rasp hem grof. Doe de komkommer en de yoghurt in een kom en roer de olijfolie, citroensap en dille erdoor. Pers de knoflook erboven uit en voeg naar smaak zout en peper toe. Zet de kom, afgedekt minstens 1 uur in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 729 KiloJoules 174 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 6 gram 1 gram |