culinaire zaken .nl |
Spinaziekoeken | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 16 12 2 0.50 0.50 |
gram blaadje blaadje theelepel theelepel theelepel |
meel (volkoren-) spinazie koriander (vers) komijn peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem met peper en zout. Meng er de gehakte koriander door. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg (water toevoegen). Laat afgedekt 3 uur rusten. Kneed en voeg komijn toe. Verdeel het deeg in 8 balletjes en druk ze plat. Leg twee blaadjes spinazie per schijf en klap de randen van het deeg naar binnen. Druk plat. Laat de paratha 4-5 minuten bakken in een pan met wat gesmolten boter. Draai om na 2 minuten. Serveer onmiddellijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 790 KiloJoules 188 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 9 gram 7 gram |