culinaire
zaken
.nl
Spinaziekoeken
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
16
12
2
0.50
0.50
gram
blaadje
blaadje
theelepel
theelepel
theelepel
meel (volkoren-)
spinazie
koriander (vers)
komijn
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Zeef de bloem met peper en zout. Meng er de gehakte koriander door. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg (water toevoegen). Laat afgedekt 3 uur rusten.
Kneed en voeg komijn toe. Verdeel het deeg in 8 balletjes en druk ze plat. Leg twee blaadjes spinazie per schijf en klap de randen van het deeg naar binnen. Druk plat.
Laat de paratha 4-5 minuten bakken in een pan met wat gesmolten boter. Draai om na 2 minuten. Serveer onmiddellijk.
Voedings-
waarde
Energie790 KiloJoules
188 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
9 gram
7 gram