culinaire zaken .nl |
Sperziebonen met vinaigrette | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 4 1 - - |
gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) olie (olijf-,extra vierge citroen zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Haal de sperziebonen af en kook ze in weinig water in circa 10-15 minuten beetgaar. Pers de citroen uit en klop de olijfolie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de sperziebonen af. Doe ze over in een schaal en schenk de vinaigrette erover. Serveer de sperziebonen warm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 657 KiloJoules 156 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 0 gram |