culinaire zaken .nl |
Sperziebonen met chinese paddestoelen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 02:10 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 20 6 1 |
gram gram stuks teentje |
boon (sperzie-,vers) boter (room-) paddestoel (gedroogd) knoflook | ||
Berei- ding |
Doe de paddestoelen in een kom warm water en laat 20 tot 30 minuten weken tot de paddestoelen zacht zijn. Giet het water af, snij zonodig het onderste stukje van de steeltjes af en snij de rest van de paddestoelen in dunne plakken. Snij de sperziebonen bij en snij ze vervolgens in schuine stukken. Doe de boter in een magnetronschaal en zet hem 30 seconden in de magnetron op 100% (650 watt). Roer er de plakken paddestoel en knoflook door. Dek de schaal af en zet hem 3 minuten in de magnetron op 100%. Neem de schaal uit de magnetron en zet weg. Doe de sperziebonen in een met boter ingevette magnetronschaal. Dek die af en zet hem 4 minuten in de magnetron op 100%. Roer er de paddestoelen en knoflook door. Zet de schaal onafgedekt nog 2 minuten in de magnetron op 100%. Dien onmiddellijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 238 KiloJoules 57 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 0 gram |