culinaire zaken .nl |
Sambalboontjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 1 1 1 |
gram teentje stuks theelepel theelepel |
haricot verts knoflook ui sambal oelek komijn | ||
Berei- ding |
Haal de harigots verts af. Maak de ui schoon en snij die in ringen. Verhit de olie in een koekepan. Laat de boontjes hierin vijf minuten op tamelijk hoog vuur bakken. Voeg dan de uiringen, de knoflook, de sambal en de djinten toe en laat het geheel onder goed omscheppen nog vijf minten bakken. Zet het vuur laag en laat de boontjes zonder deksel net gaar worden. De bedoeling is dat ze lekker knapperig blijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 122 KiloJoules 29 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 2 gram 3 gram |