culinaire zaken .nl |
Sambal Tjabe (Lombok) (Sambal van grote pepers) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 15 5 2 2 1 1 1 1 - |
gram stuks teentje eetlepel eetlepel eetlepel theelepel zakje theelepel naar smaak |
boter (room-) peper (Spaans,groen) knoflook asem (water) ui suiker (bruin) laos (poeder) santen trassi zout | ||
Berei- ding |
De lomboks worden in de lengte doorgesneden en de pitten eruit gehaald. Daarna worden ze fijn gestampt met wat zout en in de boter of olie gefruit. Vervolgens stampt men de kruiden fijn en fruit ze ook, voegt er de fijngestampte lomboks bij met het asem-water en laat dit samen nog even doorfruiten. Daarna voegt men er de santen bij en laat alles verder doorkoken tot de olie eruit komt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 827 KiloJoules 197 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 2 gram 1 gram |