culinaire
zaken
.nl
Sambal Tjabe (Lombok)
(Sambal van grote pepers)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
15
5
2
2
1
1
1
1
-
gram
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
zakje
theelepel
naar smaak
boter (room-)
peper (Spaans,groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker (bruin)
laos (poeder)
santen ingrediënt info
trassi
zout
Berei-
ding
De lomboks worden in de lengte doorgesneden en de pitten eruit gehaald. Daarna worden ze fijn gestampt met wat zout en in de boter of olie gefruit. Vervolgens stampt men de kruiden fijn en fruit ze ook, voegt er de fijngestampte lomboks bij met het asem-water en laat dit samen nog even doorfruiten. Daarna voegt men er de santen bij en laat alles verder doorkoken tot de olie eruit komt.
Voedings-
waarde
Energie827 KiloJoules
197 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
2 gram
1 gram