culinaire zaken .nl |
Sambal goreng timpe | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 3 20 3 3 3 3 1 1 1 |
deciliter centiliter gram stuks stuks theelepel teentje stuks eetlepel stuks |
ketjap (manis) olie laos (vers) peper (rood) salam (blad) trassi knoflook timpe suiker ui | ||
Berei- ding |
Snij de timpe in langwerpige strips en frituur deze in ruim olie krokant. Snij de uien, de knoflook en de pepers fijn en fruit deze aan in olie met de trassie. Hieraan voegen we laos en de salambladeren toe. Hierover gieten wij de ketjap en de suiker. Wij koken dit door totdat het vocht stroperig wordt en bakken hierin even de timpe op. We laten dit nu afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 391 KiloJoules 93 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 3 gram 1 gram |