culinaire
zaken
.nl
Sambal goreng timpe
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
3
20
3
3
3
3
1
1
1
deciliter
centiliter
gram
stuks
stuks
theelepel
teentje
stuks
eetlepel
stuks
ketjap (manis)
olie ingrediënt info
laos (vers)
peper (rood) ingrediënt info
salam (blad)
trassi
knoflook ingrediënt info
timpe
suiker
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de timpe in langwerpige strips en frituur deze in ruim olie krokant. Snij de uien, de knoflook en de pepers fijn en fruit deze aan in olie met de trassie. Hieraan voegen we laos en de salambladeren toe. Hierover gieten wij de ketjap en de suiker. Wij koken dit door totdat het vocht stroperig wordt en bakken hierin even de timpe op. We laten dit nu afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie391 KiloJoules
93 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
3 gram
1 gram