culinaire zaken .nl |
Salade Waldorf | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 2 1 1 1 |
gram stuks theelepel knol eetlepel stuks |
noot noot (wal-) sap (citroen-) selderij (knol-) mayonaise appel | ||
Berei- ding |
Julienne (=lintjes) van meest dunne schijven geschilde knolselderij 1 minuut in kokend water met citroensap houden, eruithalen, uitlekken en droogdampen. Dezelfde hoeveelheid lintjes van appel doormengen en wat gehakte walnoot toevoegen. Aanmaken met afgeslapte mayonaise of enige druppels notenolie en citroensap. Versieren met halve noten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 258 KiloJoules 61 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 0 gram 1 gram |