culinaire zaken .nl |
Salade (lauw) van Jacobsmossel en een truffel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
80 12 |
gram stuks |
truffel schelp (Sint Jakob-) | ||
Berei- ding |
De Jacobsmosselen in koud water met ijsblokjes wassen, met keukenpapier droog deppen en in dunne plakjes snijden. Jacobsmossel en truffel door olijfolie halen en uitgespreid op een platte schaal leggen. Met iets citroensap besprenkelen en met peper en zout bestrooien. Het geheel even laten marineren. Jacobsmossel afwisselend dakpansgewijs op borden leggen. De borden een paar seconden in de hete oven zetten zodat de kou eraf is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 416 KiloJoules 99 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 1 gram 0 gram |