culinaire zaken .nl |
Ragout (vis) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 350 100 100 75 75 2 1 - - |
deciliter gram gram gram gram gram centiliter stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) schelvisfilet spinazie (diepvries) garnaal (Hollands,gepeld) bloem boter (room-) wijn (wit,droog) ui peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Was de vis en dep het goed droog. Verdeel de filets in stukjes. Pel de ui en snipper deze grof. Laat de boter heet worden en fruit de uisnippers hierin glazig. Voeg dan de bloem toe en laat deze even meefruiten. Schenk er een forse scheut bouillon en de wijn bij. Roer het geheel goed door en verdun dit, al roerend, met de rest van de bouillon. Snipper de spinazie. Voeg de stukjes vis en de spinazie toe. Laat de saus zo 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer er dan de garnalen door en breng de ragout op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1363 KiloJoules 325 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 24 gram 1 gram |