culinaire
zaken
.nl
Knolselderijsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1.50
1
1
0.50
0.50
0.50
0.25
-
eetlepel
eetlepel
takje
eetlepel
eetlepel
knol
eetlepel
theelepel
naar smaak
halvanaise
yoghurt (Bulgaars)
peterselie ingrediënt info
ui (zilver-) ingrediënt info
sap (citroen-)
selderij (knol-)ingrediënt info
kappertjes
zout (selderij-)
zout
Berei-
ding
Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. Wassen en in reepjes van circa 4 centimeter lang snijden. In pan met weinig water, zout en citroensap, knolselderij 5 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. Zilveruitjes kleinsnijden. In kopje peterselie fijnknippen. In slaschaal doen: zilveruitjes, helft van peterselie, mayonaise, yoghurt en selderijzout. Tot sausje roeren. Knolselderij erdoor scheppen. Ui pellen en fijnsnipperen.
Voor gebruik salade nogmaals doorscheppen. Bestrooien met kappertjes en rest van peterselie.
Voedings-
waarde
Energie60 KiloJoules
14 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
1 gram
0 gram