culinaire zaken .nl |
Knolselderijsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Salade | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1.50 1 1 0.50 0.50 0.50 0.25 - |
eetlepel eetlepel takje eetlepel eetlepel knol eetlepel theelepel naar smaak |
halvanaise yoghurt (Bulgaars) peterselie ui (zilver-) sap (citroen-) selderij (knol-) kappertjes zout (selderij-) zout | ||
Berei- ding |
Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. Wassen en in reepjes van circa 4 centimeter lang snijden. In pan met weinig water, zout en citroensap, knolselderij 5 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. Zilveruitjes kleinsnijden. In kopje peterselie fijnknippen. In slaschaal doen: zilveruitjes, helft van peterselie, mayonaise, yoghurt en selderijzout. Tot sausje roeren. Knolselderij erdoor scheppen. Ui pellen en fijnsnipperen. Voor gebruik salade nogmaals doorscheppen. Bestrooien met kappertjes en rest van peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 60 KiloJoules 14 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 0 gram |