culinaire
zaken
.nl
Kleurige salade met citrusvinaigrette
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
krop
naar smaak
naar smaak
sla (veld-) ingrediënt info
yoghurt (mager)
pit (pompoen-)
mosterd (kruiden-)
grapefruit (rood)
majoraan (gedroogd)
sinaasappel ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sla (radicchio,rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pers de sinaasappel uit. Schil de grapefruit dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap op. Voeg het opgevangen grapefruitsap aan het sinaasappelsap toe en klop de mosterd, yoghurt, olie en majoraan er door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was de veldsla, verwijder de worteltjes en laat de blaadjes goed uitlekken. Snij de rode sla in flinterdunne reepjes. Verdeel de veldsla en de rode slareepjes over 2 borden en leg de grapefruitpartjes erop. Schenk het sausje erover en bestrooi de salade met de pompoenpitten.
Voedings-
waarde
Energie668 KiloJoules
159 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
4 gram
5 gram