culinaire zaken .nl |
Geglaceerde meiknolletjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 25 2 2 - - |
kilogram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
meiknol boter (room-) kruidnagel suiker zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Schil de knolletjes en snij ze in plakken. Snij grote knollen eerst in vieren. Smelt de boter in een pan. Schep de groente erdoor. Voeg 1 deciliter water, de kruidnagel en zout en peper toe. Smoor de groente in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht langzaam verdampen. Strooi de suiker over de groente en laat deze al omscheppend goudbruin worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 553 KiloJoules 132 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 3 gram 5 gram |