culinaire zaken .nl |
Broccoli met citroensap | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 25 1 - - |
gram gram stuks naar smaak naar smaak |
broccoli boter (room-) citroen zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Maak de broccoli schoon en snij kleine roosjes van de stronken. Schil de stronken met een dunschiller en snij ze in blokjes. Kook de broccoli in een pan met weinig water en zout in circa 5 minuten beetgaar. Pers de citroen uit. Giet de broccoli af. Voeg de boter en het citroensap toe. Warm de broccoli nog even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de broccoli over in een schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 377 KiloJoules 90 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 3 gram |