culinaire zaken .nl |
Ananasrijst | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 150 3 2 2 1 1 1 - |
gram gram eetlepel eetlepel theelepel theelepel eetlepel stuks naar smaak |
rijst (basmati-) ananas olie pinda (gebrand) bouillon (poeder) sambal oelek saus (vis-,Thais) ui (bos-) koriander (vers) | ||
Berei- ding |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Halveer de ananas en snij het vruchtvlees uit de helften. Verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij het uitje in ringetjes. Verhit de olie in een wok en bak de rijst en ananas al omscheppend circa 3 minuten. Schep de sambal, vissaus en bouillonpoeder erdoor. Schep de rijst in de halve ananassen en strooi de pinda's erover. Garneer met koriander. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2432 KiloJoules 579 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 9 gram 2 gram |