culinaire
zaken
.nl
Aardappelkoek met rookkaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
2
150
50
25
0.50
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
naar smaak
broodmix (wit)
aardappel ingrediënt info
water
kaas (Westzaner)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Aardappelen gaar koken. Afgieten en pureren. Laten afkoelen. In kom doen: puree, boter, broodmix, mespuntje zout en het (handwarme) water. Tot glad en soepel deeg kneden. Afgedekt met plastic folie op warme plaats circa 15 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 gram. Taartvorm (22 centimeter) invetten en met bloem bestuiven. Deeg in vorm doen. Met vuist lucht eruit drukken. Kaas ontkorsten en in stukjes erover verdelen, beetje in deeg drukken. In midden van oven koek in circa 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven direct met olie bestrijken. Op rooster laten afkoelen.

Lekker is om het brood overlangs te halveren en te vullen met bijv. salade, ham of omelet. Als hapje kunt u kleine puntjes brood besmeren met zoute boter.
Voedings-
waarde
Energie2276 KiloJoules
542 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
19 gram
3 gram