culinaire zaken .nl |
Aardappelkoek met rookkaas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 2 150 50 25 0.50 - |
gram gram deciliter gram gram gram eetlepel naar smaak |
broodmix (wit) aardappel water kaas (Westzaner) boter (room-) bloem olie zout | ||
Berei- ding |
Aardappelen gaar koken. Afgieten en pureren. Laten afkoelen. In kom doen: puree, boter, broodmix, mespuntje zout en het (handwarme) water. Tot glad en soepel deeg kneden. Afgedekt met plastic folie op warme plaats circa 15 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 gram. Taartvorm (22 centimeter) invetten en met bloem bestuiven. Deeg in vorm doen. Met vuist lucht eruit drukken. Kaas ontkorsten en in stukjes erover verdelen, beetje in deeg drukken. In midden van oven koek in circa 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven direct met olie bestrijken. Op rooster laten afkoelen. Lekker is om het brood overlangs te halveren en te vullen met bijv. salade, ham of omelet. Als hapje kunt u kleine puntjes brood besmeren met zoute boter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2276 KiloJoules 542 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 19 gram 3 gram |