culinaire zaken .nl |
Aardappel-curry | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:12 Bereiding : 00:08 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch Zonder Additieven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
gram teentje stuks stuks eetlepel theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
aardappel knoflook peper (groen) ui olie mosterdzaad kurkuma (poeder) koriander (vers) suiker sap (citroen-) zout | ||
Voor- berei- ding |
De aardappels schillen, in blokjes snijden en met 2 eetlepels water (afgedekt) in 7-9 minuten op 100% bijna gaar koken. Ondertussen de ui en de knoflook pellen en fijn snipperen, de Spaanse pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen, droog deppen en klein snijden. De blokjes aardappel afgieten en afgedekt laten staan. | |||
Berei- ding |
De olie in een ruime wijde ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. Het mosterdzaad erdoor roeren en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De koenjit met de ui, knoflook en peper erdoor roeren en alles (onafgedekt) 3-4 minuten op 100% verwarmen tot de ui zacht is. De blokjes aardappel met zout naar smaak voorzichtig erdoor scheppen en alles (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% door en door warm laten worden. De suiker met citroensap naar smaak toevoegen en de curry met fijn gehakte koriander bestrooid serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 650 KiloJoules 155 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 4 gram 5 gram |