culinaire
zaken
.nl
Aardappel-curry
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
teentje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
aardappel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
mosterdzaad
kurkuma (poeder)
koriander (vers)
suiker
sap (citroen-)
zout
Voor-
berei-
ding
De aardappels schillen, in blokjes snijden en met 2 eetlepels water (afgedekt) in 7-9 minuten op 100% bijna gaar koken.
Ondertussen de ui en de knoflook pellen en fijn snipperen, de Spaanse pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen, droog deppen en klein snijden. De blokjes aardappel afgieten en afgedekt laten staan.
Berei-
ding
De olie in een ruime wijde ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. Het mosterdzaad erdoor roeren en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De koenjit met de ui, knoflook en peper erdoor roeren en alles (onafgedekt) 3-4 minuten op 100% verwarmen tot de ui zacht is. De blokjes aardappel met zout naar smaak voorzichtig erdoor scheppen en alles (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% door en door warm laten worden. De suiker met citroensap naar smaak toevoegen en de curry met fijn gehakte koriander bestrooid serveren.
Voedings-
waarde
Energie650 KiloJoules
155 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
4 gram
5 gram