culinaire zaken .nl |
Oliebollen op zijn Grieks (Oliebollen op basis van soezendeeg) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Brood En Banket | Oud & Nieuw | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 4 1 250 1 - 2 1 25 |
theelepel gram stuks deciliter gram eetlepel naar smaak eetlepel deciliter gram |
rasp (sinaasappel-) bloem ei (kip) water suiker sap (citroen-) kaneel (poeder) suiker water boter (room-) | ||
Voor- berei- ding |
Doe 1 dl water in een pannetje. Smelt de boter in het warme water. Voeg 2 eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil toe. Zeef de bloem er al roerende bij. Blijf snel roeren op een matig vuur tot het deeg een bal vormt die van de bodem loskomt. Schep het deeg in een kom en laat het 3 minuten rusten. Roer met de kneedhaken van de mixer een voor een de eieren erdoor. Wacht telkens tot het vorige ei helemaal is opgenomen. | |||
Berei- ding |
Rol van het deeg balletjes Verwarm een pan met olijfolie. Bak de deegballetjes er in op laag vuur. Keer de balletjes als ze aan de oppervlakte komne. Herhaal dit tot ze goudbruin zijn. Laat de balletjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Maak vervolgens de siroop voor de oliebollen: Kook 1 deciliter water met de suiker. Voeg de citroensap toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Overgiet de oliebollen met siroop en bestrooi ze met kaneel. Warm opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1870 KiloJoules 445 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 93 gram 10 gram 0 gram |