culinaire
zaken
.nl
Oliebollen op zijn Grieks
(Oliebollen op basis van soezendeeg)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
4
1
250
1
-
2
1
25
theelepel
gram
stuks
deciliter
gram
eetlepel
naar smaak
eetlepel
deciliter
gram
rasp (sinaasappel-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
water
suiker
sap (citroen-)
kaneel (poeder)
suiker
water
boter (room-)
Voor-
berei-
ding
Doe 1 dl water in een pannetje. Smelt de boter in het warme water. Voeg 2 eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil toe. Zeef de bloem er al roerende bij. Blijf snel roeren op een matig vuur tot het deeg een bal vormt die van de bodem loskomt. Schep het deeg in een kom en laat het 3 minuten rusten.

Roer met de kneedhaken van de mixer een voor een de eieren erdoor. Wacht telkens tot het vorige ei helemaal is opgenomen.
Berei-
ding
Rol van het deeg balletjes

Verwarm een pan met olijfolie. Bak de deegballetjes er in op laag vuur. Keer de balletjes als ze aan de oppervlakte komne. Herhaal dit tot ze goudbruin zijn. Laat de balletjes uitlekken op een stuk keukenpapier.

Maak vervolgens de siroop voor de oliebollen:
Kook 1 deciliter water met de suiker. Voeg de citroensap toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Overgiet de oliebollen met siroop en bestrooi ze met kaneel. Warm opdienen.
Voedings-
waarde
Energie1870 KiloJoules
445 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
93 gram
10 gram
0 gram