culinaire
zaken
.nl
Oliebollen met banaan en gember
(Variatie op een traditioneel oudejaarsavond lekkernij)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
1
50
30
pak
deciliter
stuks
gram
gram
mix (oliebollen-)
water (bron-,koolzuur)
banaan ingrediënt info
suiker (poeder-)
gember (geconfijt) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij de banaan in plakjes. Hak de gember fijn.
Berei-
ding
Roer de oliebollenmix met het mineraalwater in een kom tot een glad beslag. Voeg de banaan en de gember toe en roer deze door het beslag. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats circa 30 minuten rijzen.

Verhit in een pan (frituur)olie tot circa 190 graden Celcius. Schep met twee eetlepels of een ijsbolletjesschep beslag in de hete olie. Bak de oliebollen in ongeveer 6 a 8 minuten minuten goudbruin. Halverwege keren. Schep de oliebollen uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

Serveer de oliebollen (warm of koud) met poedersuiker
Voedings-
waarde
Energie468 KiloJoules
111 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
0 gram
1 gram