culinaire zaken .nl |
Perziktaart met kiwi | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 13 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 175 75 7 3 1 1 - |
deciliter gram gram stuks eetlepel zakje stuks naar smaak |
sap (druiven-,rood) bloem boter (room-) perzik suiker (basterd-,wit) taartgeleipoeder (rood) kiwi zout | ||
Berei- ding |
Boven kom zeven: 150 gram bloem, zout en basterdsuiker. Koude boter toevoegen. Met 2 messen boter door bloem snijden tot erwtjesgrootte. 5 eetlepels koud water erdoor roeren. Snel met koele hand tot bal vormen. circa 15 minuten afgedekt in koelkast zetten. Ovenvoorverwarmen op 225 graden Celcius. Springvorm (24 centimeter) invetten. Aanrecht bestuiven met rest van bloem. Hierop met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap, circa 2 centimeter groter dan vorm. Hiermee vorm bvekleden met opstaande rand. Met vork gaatjes in deeg prikken. Onderin oven taartbodem in circa 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Rand van springvorm verwijderen. Taratbodem laten afkoelen. Van springvorm bodem losmaken en op schaal schuiven. Perziken ontvellen, halveren en pitten verwijderen. 1 Perzikhelft in 3 partjes snijden. Kiwi dun schillen en in 7 plakjes snijden. In steelpan taartgelei maken met druivensap volgens gebruiksaanwijzing. Over taartbodem schenken. In midden partjes perzik leggen. Hieromheen kiwiplakjes leggen. Langs rand halve perziken rangschikken. In circa 10 minuten laten opstijven. In 13 punten snijden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 548 KiloJoules 130 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 2 gram 2 gram |