culinaire
zaken
.nl
Opgerolde gevulde cake
(simpel en succesvol)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
400
100
1
9
4
2
2
1
deciliter
gram
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
zakje
stuks
pak
room (slag-)
fruit (naar keuze)
chocolade (puur)
water
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
Grand Marnier
klopvast
ei (kip)ingrediënt info
taartmix
Voor-
berei-
ding
Oven voorverwarmen op 180 graden Cerlsius.
Berei-
ding
Van vetvrij papier (of aluminumfolie, glimmende kant invetten), vorm maken ter grootte van bakplaat met opstaande rand van circa 2 centimeter. Leg deze vorm op de bakplaat.

Doe (koud )water, bakpoeder voor taart en eieren in een kom en klop deze met de mixer volgens de gebruiksaanwijzing. Schep het beslag in de vorm. Met pannenkoekmes over bodem verdelen en gladstrijken.

De cake in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin bakken. (Als de koek onder een lichte vingerdruk terugveert is het gaar.)

Intussen op aanrecht theedoek uitspreiden. Bestrooien met 3 eetlepels basterdsuiker. Koek uit oven nemen. Bakplaat kantelen zodat koek met bovenkant op theedoek valt. Vetvrij papier met kwastje of spons vochtig maken (alufolie niet) en van koek aftrekken. Koek aan smalle kant in theedoek rollen en laten afkoelen.
Fruit bestrooien met 4 eetlepels basterdsuiker en besprenkelen met grand marnier.
In kom slagroom met 2 eetlepels basterdsuiker en klop-vast stijfkloppen.
Theedoek uitrollen. Koek met helft van slagroom bestrijken. Vruchten erover verdelen.
Koek aan smalle kant oprollen door doek langzaam omhoog te trekken. Op plank leggen. Buitenkant van koek bestrijken met rest van slagroom. Chocolade erboven met dunschiller schaven of raspen. Koek op schaal leggen en in plakken snijden.
Voedings-
waarde
Energie3314 KiloJoules
789 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
56 gram
8 gram
1 gram