culinaire
zaken
.nl
Terrong Lodeh
(Soep met aubergines en garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2.50
200
6
2
2
2
2
1
1
deciliter
deciliter
gram
gram
theelepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
bouillon (kippen-)
santen ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
suiker (Javaans)
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Ui wordt gesnipperd. Knoflook wordt fijngehakt.

De tomaten worden ontveld en in stukjes gesneden. Hak of snij de garnalen in stukjes. Verhit de olie in een wadjan of braadpan en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de ui totdat hij wat kleur begint te krijgen. Voeg de knoflook toe. Alles goed omscheppen en dan de sambal en stukjes tomaat toevoegen. Schep alles voortdurend om en druk de tomaat tegen de bodem of wand fijn. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Temper het vuur en laat alles gedurende 10 minuten heel zachtjes koken. Schil de aubergine heel dun en snij het vruchtvlees in blokjes van 1.5 centimeter in het vierkant. Voeg deze bij de inhoud van de wadjan en laat alles nog eens 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg hierna de santen toe en breng de soep op smaak door de suiker en wat zout er aan toe te voegen. Schep vlak voor het opdienen de stukjes garnaal door de soep.
Voedings-
waarde
Energie1537 KiloJoules
366 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
16 gram
6 gram