culinaire
zaken
.nl
Sop Special
(Soep speciaal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
500
125
90
50
3
3
2
2
1
1
1
0.50
-
-
liter
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
theelepel
stuks
zakje
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
water
kip
garnaal (Hollands,gepeld)
tauge ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
saus (soja-)
citroen
sla (gemengd) ingrediënt info
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
djahe
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappelen worden gekookt. Ui wordt fijngesneden.

Breng het water aan de kook. Voeg de kruiden (djahe, koenjit, zout en peper) en de kip toe en kook de kip gaar. Neem de kip uit de pan en ontbeen ze, snij daarbij het vlees in reepjes. Voeg de garnalen en geperste knoflook bij de bouillon en laat die circa 15 minuten trekken. Verdeel voor het opdienen over 4 tot 8 borden: de stukjes kip, de in schijfjes gesneden aardappel, de in vieren gesneden eieren, de tauge en de fijngesneden ui. Giet hier de bouillon overheen. Garneer met stukjes sla, sojasaus en partjes citroen.
Voedings-
waarde
Energie1676 KiloJoules
399 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
52 gram
2 gram