culinaire
zaken
.nl
Turkse aubergines
(Imam Bayildi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
10
5
4
4
4
2
1
-
gram
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwijder de steelaanzetten van de aubergines. Trek om de paar centimeter een reep van 1 centimeter van de schil af. Dat doet u zo: kerf op 1 plaats met een mes het vruchtvlees in zodat het vet beter door het vruchtvlees kan worden opgenomen en het vruchtvlees zachter wordt. Verhit 1 deciliter olie. Pel de uien, halveer ze en snij ze in ringen. Pel de teentjes knoflook en snij ze in repen. Bak de aubergines 2 minuten aan alle kanten in de hete olie. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en de uitgeperste knoflook. Schep er de peterselie, het zout en de paprikapoeder door. Leg de aubergines zo in een beboterde ovenvaste schaal dat de ingekerfde kant boven ligt. Druk met de vinger de inkerving in zodat er een geultje ontstaat. Verdeel het uimengsel erover. Was de tomaten en verwijder het zaad uit de pepers. Snij de tomaten in plakjes en de pepers in tweeen. Leg op elke aubergine 2 plakjes tomaat en 2 halve pepers. Giet 1.5 deciliter water met wat zout in de schaal en zet het gerecht 25 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden celsius, gasovenstand 3-4). Laat het gerecht afkoelen en serveer koud.
Voedings-
waarde
Energie1497 KiloJoules
356 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
7 gram
15 gram