culinaire zaken .nl |
Tomaten (gevuld met vis) (Portugees voorgerecht) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Portugal | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 15 4 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.25 1 |
gram gram stuks stuks theelepel teentje stuks eetlepel blik blik stuks theelepel |
meel (paneer-) boter (room-) tomaat (vlees-) ui ketoembar knoflook ei (kip) olie (olijf-) sardine (in olie) ansjovis (filet) courgette (groen) majoraan (gedroogd) | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200°. Snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de onderkant van de tomaten, laat de bovenkant heel maar verwijder wel het kroontje. Hol de tomaten uit met een theelepel en bewaar het vruchtvlees. | |||
Berei- ding |
Verhit de olijfolie in een koekepan en fruit hierin de ui. Pers de knoflook uit boven de pan en fruit deze even mee tot de ui glazig is. Voeg dan de courgetteblokjes en het tomatenvruchtvlees toe en bak dit 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Snij de sardines en ansjovisfilets in stukjes, voeg ze samen met de kruiden toe aan de groente en breng dit op smaak met peper en zout. Klop het ei los en roer dit er als laatste door. Vul de uitgeholde tomaten met het mengsel, zet ze in een ovenschaal en bestrooi ze rijkelijk met paneermeel. Leg op iedere tomaat een klontje boter en zet de schotel in de oven. Laat de tomaten in 30 minuten gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 804 KiloJoules 191 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 6 gram 2 gram |