culinaire
zaken
.nl
Kip met sambal
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
4
2
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
1
1
kilogram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
zakje
eetlepel
kip (braad-)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
sambal brandal
paprika (poeder) ingrediënt info
komijn
gember (poeder) ingrediënt info
koriander (poeder)
salam (blad)
trassi
tamarinde
santen ingrediënt info
suiker
Berei-
ding
De uien en teentjes knoflook heel fijn snipperen en met de kruiden, behalve de salamblaadjes en de sambal, in een vijzel heel fijn wrijven. Dit mengsel in de olie fruiten. Het salamblaadje en de sambal meefruiten. Het braadkuiken in 4 stukken snijden en rondom dichtschroeien in het kruidige vet. De santen en de suiker oplossen in 0.5 liter kokend water en dit bij de kip schenken. De kip op een laag vuur, onder af en toe omleggen, in 1.5 uur, heel gaar laten worden. Serveer met: witte rijst en verse komkommersla.
Voedings-
waarde
Energie3541 KiloJoules
843 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
53 gram
2 gram