culinaire
zaken
.nl
Ajam kerrie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
3
5
3
2
2
2
2
1
1
0.25
0.25
-
kilogram
deciliter
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
centimeter
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
kip
water
ketoembar
knoflook ingrediënt info
sambal
olie (arachide-) ingrediënt info
santen (blok) ingrediënt info
komijn
ui ingrediënt info
laos (poeder)
kurkuma (poeder)
citroen
zout
Berei-
ding
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de ketoembar, de djintan, de laos, de koenjit en wat zout fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 4 minuten. Voeg de stukken kip, het water, de santen en het stukje citroenschil toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 50 minuten zachtjes sudderen tot de stukken kip gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie3220 KiloJoules
767 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
96 gram
1 gram