culinaire
zaken
.nl
Zalm in saffraansaus
(Serveer met (geglaceerde) worteltjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
100
1
4
5
4
1
1
1
0.25
-
-
stuks
deciliter
gram
deciliter
stuks
gram
takje
theelepel
eetlepel
stuks
bakje
naar smaak
naar smaak
zalmmoot
bouillon (visfumet-)
boter (room-)
room
aardappel ingrediënt info
waterkersingrediënt info
dille (vers)
saffraan
peterselie ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
tuinkers ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de moten zalm en verwijder de graten in het zalmvlees. Snij het sjalotje flinterdun. Beboter de pan en verdeel het sjalotje over de pan. Bepeper en zout de moten zalm en leg deze in de pan. Giet er de hete visfond over en laat dit 5 minuten pocheren. Haal de moten zalm uit de pan en ontdoe ze van vel en graten. Leg ze terug in het kookvocht. Schil de aardappelen en maak er banaanvormige aardappeltjes van (pomme chateau). Kook de aardappeltjes af en bak ze in wat boter. Bestrooi ze met de gehakte peterselie. Maak van 2 deciliter visfond, de room (of creme fraiche) en de saffraan, door dit in te koken, een mooie saus. Voeg er eventueel een beetje boter bij. Pocheer de zalmmoten nog 5 minuten in de afgesloten pan. Haal ze van het vuur en houdt ze warm in het kookvocht.
Voedings-
waarde
Energie2124 KiloJoules
506 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
31 gram
2 gram