culinaire
zaken
.nl
Mosselsoep II
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2.50
200
6
2
1
1
1
1
-
deciliter
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
naar smaak
bouillon (kippen-)
santen ingrediënt info
mossel ingrediënt info
kerrie (poeder,Javaans)
peterselie (vers) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken en 1 grote ui snipperen. De mosselen dienen van te voren gekookt te worden.

Fruit de ui in de olie onder voortdurend omscheppen tot de ui begint te verkleuren. Voeg dan de fijngehakte knoflook en kerrie toe. Schep alles gedurende 30 seconden zonder ophouden en doe dan de sambal erbij. Weer omscheppen en dan de bouillon en santen toevoegen. Roer alles krachtig om en laat het langzaam aan de kook komen boven een matig vuur. Voeg zout naar smaak toe. Dan de mosselen erbij en laat alles nog 1 minuut op het vuur staan. De pan van het vuur halen. Roer de fijngehakte peterselie of korianderblaadjes door de soep.

De soep onmiddelijk in voorverwarmde diepe borden of kommen opdienen.
Voedings-
waarde
Energie1283 KiloJoules
305 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
10 gram
2 gram