culinaire
zaken
.nl
Krab-waterkerssoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
2
2
-
-
1
2
1.50
100
liter
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
eetlepel
eetlepel
theelepel
gram
bouillon (kippen-)
ui (voorjaars-) ingrediënt info
waterkersingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
maizena
saus (soja-)
olie (sesam-) ingrediënt info
krab (blik)
Voor-
berei-
ding
Maak de lenteuitjes schoon en hak ze zeer fijn. Was de waterkers en hak deze. Laat het krabvlees uitlekken. Vang het vocht op. Verwijder eventueel kraakbeen.
Berei-
ding
Breng de bouillon samen met het nat van de krab aan de kook, voeg de ui en waterkers toe en laat de waterkers alleen even slinken. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus. Bind de soep met de opgeloste ma´zena tot ze iets dikker is geworden. Voeg de krab toe, laat door en door heet worden, maar niet meer koken. Roer de sesamolie erdoor en serveer de soep in verwarmde borden of kommen.
Voedings-
waarde
Energie277 KiloJoules
66 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
7 gram
0 gram