culinaire
zaken
.nl
Vlaamse aardappel-preisoep met kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
200
200
100
1
75
50
10
2
1.50
1
-
-
liter
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
water
aardappel ingrediënt info
prei
kool (savooie-)
wijn (wit,droog)
kaas (Maasdammer)
rijst ingrediënt info
boter (room-)
peterselie ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Maasdammer in kleine blokjes snijden.
Berei-
ding
In pan boter verhitten. Ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Prei en kool circa 2 minuten meebakken. Toevoegen: aardappel, wijn, water, bouillontabletten en rijst. Aan de kook brengen. In circa 30 minuten zachtjes gaar koken. Af en toe roeren. Soep overdoen in schaal. Peterselie erboven fijnknippen. Kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie2101 KiloJoules
500 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
18 gram
7 gram