culinaire
zaken
.nl
Zoetzure saus met paprika's
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
12
2
2
1.50
1
1
1
1
1
1
1
theelepel
gram
eetlepel
theelepel
centimeter
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
teentje
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
ketjap (manis)
maizena
gember (wortel,vers) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sambal oelek
kerrie (poeder,Javaans)
knoflook ingrediënt info
Berei-
ding
We gebruiken kleine paprika's, een middelgrote ui. De knoflook wordt gehakt. We gebruiken 2 theelepels geraspte gemberwortel.

Snij de paprika's in smalle reepjes en de ui in 12 smalle partjes, verwijder de rokjes. Fruit de ui tot hij glazig ziet en voeg paprika, knoflook en gemberwortel toe. Alles omscheppen en nog 2 minuten laten fruiten. Voeg sambal, kerrie, citroensap, ketjap, suiker en 2 deciliter kokend water toe. Roer alles goed door en laat het 4 tot 5 minuten zachtjes pruttelen. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Roer deze oplossing door de saus totdat hij lichtgebonden is. Laat de saus nog enkele minuten doorkoken.
Voedings-
waarde
Energie356 KiloJoules
85 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
2 gram
3 gram