culinaire
zaken
.nl
Genuese vleessaus
(Salsa Genovese)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
250
200
1.25
100
10
4
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stengel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
gehakt (runder-)
tomaat ingrediënt info
wijn (wit,droog)
champignon ingrediënt info
bloem ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Fruit de ui in de boter glazig, doe de rest van de groenten, behalve de tomaten, en het gehakt, erbij en laat ze 10 tot 15 minuten meefruiten. Schep het mengsel af en toe om. Voeg de tomaten aan het vleesmengsel toe en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel nog even sudderen, giet de wijn erover en laat het geheel iets inkoken. Roer tenslotte de bouillon door het vleesmengsel, breng de saus op smaak met zout en peper en laat hem 30 minuten zachtjes doorkoken. Dien deze saus op met gekookte deegwaren.
Voedings-
waarde
Energie1685 KiloJoules
401 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
15 gram
5 gram