culinaire
zaken
.nl
Mihoen Goreng met garnalen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
200
200
100
1
4
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
teentje
eetlepel
stuks
struik
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
mihoen
kipfilet
garnaal (Hollands,gepeld)
peultjes
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
prei
paksoi
ui ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de mihoen eerst gaar in ruim kokend water met 1 eetlepel zout.
Giet de mihoen af en roer deze glad met de helft van de olie.
Laat dit nu afkoelen.
Snij het kippenvlees in kleine bokjes, de prei en de paksoy in fijne strips.
Hak de selderij.
Snipper nu de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in olie.
Voeg het kippenlvlees toe en laat dit even doorgaren tezamen met de prei.
Hieraan voegen we eerst de peultjes toe en daarna de pasoy met de mie. Doorbakken; breng nu alles op smaak met de ketjap, peper en zout.
Als laatste voegen we de garnalen en de gehakte selderij toe.
Voedings-
waarde
Energie2999 KiloJoules
714 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
106 gram
44 gram
3 gram