culinaire
zaken
.nl
Gehaktballetjes met eieren
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
gram
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
blik
naar smaak
gehakt (runder-)
ei (kip)ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
komijn
kaneel (poeder)
koriander (gedroogd)
paprika (poeder) ingrediënt info
tomaat (gepeld) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Meng het gehakt met 1 eetlepel olie, de ui, wat koriander, wat komijn, wat kaneel, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en 1/2 theelepel paprikapoeder, draai er kleine balletjes van
Berei-
ding
Bak de gesnipperde knoflook in de hete olie. Voeg naar smaak koriander, komijn, kaneel, zout, peper en paprikapoeder toe. Roer de fijngesneden tomaten met hun sap erdoor. Laat de saus zachtje 10 minuten pruttelen. Kook de gehaktballetjes in de saus in 5 minuten gaar, maak 4 holletjes in de saus, breek de eieren hierin en laat ze in 5 minuten gaar pocheren.
Voedings-
waarde
Energie2042 KiloJoules
486 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
26 gram
1 gram