culinaire
zaken
.nl
Smoor Djawa 1
(Gekruid rundvlees uit Java)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
12
4
4
3
2
2
1
-
-
-
gram
gram
stuks
stuks
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rundvlees
boter (bak-)
kruidnagel ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
asem (zonder pit) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
We gebruiken doorregen rundvlees. De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. We heen 4 kleine aardappels nodig.

Wrijf het vlees in met zout, peper en nootmuskaat. Bak het daarna in wat olie onder toevoeging van ketjap en wat water. Wanneer het vlees door de ketjap donker geworden is, water toevoegen totdat het 1 vingerdik onder staat. Deksel op de pan en laten smoren op een matig vuur totdat het water voor de helft is ingekookt. Intussen in de boter de ui, knoflook, kruidnagel, asem en de in blokjes gesneden aardappels fruiten. Daarna bij het vlees voegen. Laten smoren tot de saus donkerbruin ziet. Als de helft van het vocht weer ingekookt is, is het vlees gaar.
Voedings-
waarde
Energie1929 KiloJoules
459 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
26 gram
4 gram