culinaire
zaken
.nl
Rawon van vlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
50
6
3
3
2
2
2
1.50
1.50
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
centimeter
theelepel
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
runderpoulet
tauge ingrediënt info
sereh
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
keluweks
laos (poeder)
ketoembar
ui ingrediënt info
trassi
selderij (blad-)ingrediënt info
kurkuma (poeder)
sambal trassi
prei
zout
Berei-
ding
In 1 liter water trekt u bouillon van het vlees. U wrijft ui, knoflook, koenjit, trassi en keluweks in de vijzel fijn, fruit ze in de olie. De gefruite kruiden voegt u met sereh, laos en citroensap bij de bouillon. U zout naar smaak. Op een lage pit laat u alles goed gaarsudderen. Dit gerecht dient u op met witte rijst. U strooit er per persoon 1 eetlepel tauge, prei en selderie overheen. De sambal trassi serveert u er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie395 KiloJoules
94 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
2 gram
2 gram