culinaire
zaken
.nl
Nasi Goreng Peteh
(gebakken rijst met peteh)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
15
6
5
5
4
3
2
1
1
1
1
-
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
rijst (gekookt) ingrediënt info
peteh (boon)
ui (sjalot) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
koolblad (groen)
tomaat ingrediënt info
emping
ui ingrediënt info
trassi
zout
Berei-
ding
Verhit de olie en fruit de gestampte kruiden tot het geurt. Voeg de ketjap manis en de peteh-bonen eraan toe. Roerbak totdat het goed vermengd is. Doe de rijst erbij en blijf net zo lang roeren totdat alles goed vermengd en warm is. Serveertip: Doe het geheel op een voorverwarmde schaal en garneer met de gefruite uien, de gesneden koolbladeren, de tomaten en de emping.
Voedings-
waarde
Energie1646 KiloJoules
392 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
7 gram
2 gram