culinaire
zaken
.nl
Kerrie Djawa
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
6
5
5
3
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.25
0.25
-
gram
gram
stuks
stuks
stuks
teentje
centimeter
eetlepel
kopje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
runderpoulet
varkenskrabbetjes
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sereh
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
melk (kokos-,dik) ingrediënt info
komijn
ui ingrediënt info
trassi
ketoembar
tamarinde
kurkuma (poeder)
laos (poeder)
djahe
zout
Berei-
ding
Van het vlees trekt u bouillon in water tot het gaar is. Rode en groene pepers snijdt u grof. Ui, knoflook, koenjit, djahe, ketoembar, djinten, kemiris, trassi en tamarinde wrijft u fijn in de vijzel. Dit mengsel fruit u met de pepers en de laos in de olie en u voegt het bij de bouillon, waarin het vlees zit. Zout naar smaak. Nu gaan de stukjes sereh in de bouillon en u roert de kokosmelk erdoor. Indien u van een extra scherp gerecht houdt, kunt u voordat de kokosmelk erdoor geroerd wordt, nog wat lombok rawit door de KERRIE DJAWA doen.
Voedings-
waarde
Energie920 KiloJoules
219 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
14 gram
3 gram