culinaire
zaken
.nl
Gebraden kipfilet met spek, ui en paddestoelen
(Uit de braadpan)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
150
5
12
5
4
4
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
gram
gram
centiliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
oesterzwam ingrediënt info
spekblokjes
wijn (rood)
boter (bak-)
ui (zilver-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
kipfilet
paprika (rood) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
In braadpan olie verhitten. Spekblokjes toevoegen en in circa 10 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Intussen champignons en oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Oesterzwammen in brede repen snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Kipfilets rondom bestrooien met zout en peper. Met schuimspaan spekblokjes uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Aan achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten. Kipfilets in braadpan op hoog vuur in circa 2 minuten bruin bakken, halverwege keren. Toevoegen: spekblokjes, uitjes, champignons, oesterzwammen, paprika, basilicum en tijm. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met deksel op pan kipfilets in circa 15 minuten gaarbraden, halverwege keren. Kipfilets uit de pan nemen. Door achtergebleven bakvet rode wijn roeren en circa 0.5 minuut laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets over vier borden verdelen. Saus over kipfilets verdelen. Bestrooien met peterselie. Serveren met aardappelpuree en broccoli.
Voedings-
waarde
Energie1781 KiloJoules
424 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
56 gram
4 gram