culinaire
zaken
.nl
Atjar Koening van vis
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
4
2
1
1
1
0.50
0.50
0.25
0.25
-
eetlepel
stuks
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
makreel (vers)
djahe
tamarinde
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
suiker
azijn ingrediënt info
zout
Berei-
ding
U snijdt de makreel (1 kg) in moten en u marineert ze in de tamarinde en zout, daarna bakt u ze in de olie (waarvan u 2 eetlepels afneemt om straks de kruiden in te fruiten.) Nu wrijft u djahe, kemiris, ui, knoflook en koenjit in de vijzel fijn. U voegt zout, suiker en azijn toe en u fruit dit mengsel in de achtergehouden olie. Proeft u even of het gerecht goed zoetzuur is, anders rustig nog wat azijn en suiker toevoegen. Wanneer het gerecht even is doorgekookt doet u de moten makreel in de saus.
Voedings-
waarde
Energie1556 KiloJoules
370 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
24 gram
1 gram