culinaire
zaken
.nl
Zalm op napolitaanse wijze
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
4
1
0.50
0.25
0.10
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
zalmfilet
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zoetstof
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bak de zalmfilets in de helft van de olijfolie. Leg ze in een wijde ovenschaal. Fruit de fijngehakte ui in de rest van de olijfolie lichtbruin en voeg er de tomatenpuree en 2 deciliter water aan toe. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Voeg er basilicum, oregano en zoetstof bij en verwarm alles nog 5 minuten. Schenk het uimengsel over de zalmfilets en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedings-
waarde
Energie1072 KiloJoules
255 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
23 gram
2 gram