culinaire
zaken
.nl
Visfilets met groene tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
450
9
75
25
4
3
2
1
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
gram
centiliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
visfilet
tomaat (gepeld,groen) ingrediënt info
water
bloem ingrediënt info
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
citroen
komijn
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verhit een deel van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de fijngehakte groene peper ongeveer 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de knoflook en de komijn toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen nog ongeveer 2 minuten. Voeg de 0,75 deciliter water, de fijngehakte peterselie en wat zout toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Laat de saus wat afkoelen en pureer hem daarna. Doe de saus terug in de pan en houd hem warm. Vermeng de bloem met wat zout en peper. Klop het ei los met een eetlepel water. Verhit de rest van de olie met de boter in de koekepan. Haal de visfilets achtereenvolgens door het bloemmengsel en het losgeklopte ei. Bak de vis op niet al te hoog vuur ongeveer 4 minuten per kant tot hij mooi bruin en gaar is. Leg de visfilets op een schaal en houd deze warm. Schenk de warme saus over de visfilets en garneer het gerecht met plakjes citroen en peterselie.
Voedings-
waarde
Energie2314 KiloJoules
551 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
40 gram
2 gram