culinaire
zaken
.nl
Verborgen champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
2
2
-
gram
deciliter
stuks
eetlepel
naar smaak
champignon ingrediënt info
yoghurt (Bulgaars)
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Hak de uien fijn en bak ze in olie bruin. Breek de champignons in stukjes van ongeveer twee centimeter en bak er de helft van. Druk er met een pollepel op tot het sap eruit begint te lopen. Zodra de eerste helft is geslonken kan de rest van de champignons toegevoegd worden. Laat ze zolang meestoven tot ze bruin zijn. Giet eventueel het kookvocht eraf. Voeg vervolgens yoghurt en zout toe. Kook het geheel zolang zachtjes door tot al het vocht is verdampt en er alleen nog een pasta over is die de champignons bedekt. Dien de champignons op in een warme schaal.
Voedings-
waarde
Energie766 KiloJoules
182 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
10 gram
4 gram