culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees met koolraap en broccoli
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
250
1
6
2
2
2
2
1
1
1
1
gram
gram
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
teentje
centimeter
theelepel
koolraap
varkenslappen (mager)
broccoli ingrediënt info
sherry (droog)
saus (soja-)
olie ingrediënt info
maizena
olie (sesam-) ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
sambal oelek
Voor-
berei-
ding
Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Hak het teentje knoflook en de ui fijn. Doe de plakjes vlees in een kom en meng de knoflook, ui, maizena, citroensap, sambal en 2 eetlepels sojasaus erdoor. Laat dit circa 5 minuten staan. Maak de broccoli schoon. Verdeel de rozen in kleine roosjes en snijd de stronken in dunne plakjes. Schil het schijfje gember en hak het fijn.
Berei-
ding
Verhit de olie en sesamolie in de wok of in een braadpan. Schep het vleesmengsel erdoor en bak de plakjes vlees snel rondom bruin. Voeg de gember, ui, broccoli en koolraap toe. Bak de groenten al omscheppend circa 4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus en de sherry toe en verwarm het gerecht op half hoog vuur tot het vocht bijna verdampt is en de groente knappend gaar zijn. Lekker met zilvervliesrijst.
Voedings-
waarde
Energie665 KiloJoules
158 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
5 gram
6 gram